PROČ JE INFLACE TAK DŮLEŽITÁ?

Existuje inflace, o které všichni mluví v televizi a ve finančních zprávách. Tyto zprávy jsou důležité, ale nemyslím si, že jsou pro vás stejně důležité jako pro investora. Zvláště pokud jste investor s portfoliem v řádech milionů. 

 

Proč? Kvůli tomu, co tyto ukazatele měří. Inflace například měří cenovou změnu více než 700 výrobků a služeb, které spotřebitelé nakupují v mnoha různých kategoriích.

Inflaci je v pořádku použít jako měřítko, pokud kupujete 700 věcí. Ale pro vás je inflace obvykle maskovaná a ve skutečnosti vyloženě zákeřná. To je proto, že vaše skutečná inflace závisí na tom, co si koupíte…Inflace vašeho spotřebního koše je pravděpodobně mnohem vyšší než to, co si přečtete. Viděl jsem studie, které naznačují, že může být až o 1,5% vyšší .

Věnovali jste pozornost zvyšujícím se nákladům na luxusní zboží, které kupujete? Luxusní auta, boty, oblečení a kabelky? To jsou věci, které lidé s vysokými příjmy nakupují a to i  v důchodu.

Ano, lidé říkají, že když odejdou do důchodu, sníží svůj životní styl, ale ještě jsem neviděl nikoho, kdo by se snížil z jejich Range Roveru na Hondu jen proto, že odešli do důchodu…

Buďte si toho vědomi při plánování. V Just Invest používáme vyšší inflační hodnotu než je současně uváděná, protože víme, že ceny zboží a služeb, které lidé s vysokými příjmy kupují, rostou více.

Pokud potřebujete, zavolejte nám. Na papíře jsme firma zabývající se investičním poradenstvím.Ve skutečnosti jsme částečně tvůrčí laboratoř, která věří ve zdravý rozum a otevřenou kritiku finančního průmyslu. To, co opravdu jsme, je… Tým ostrých, inovativních, kolaborativních a kreativních myslitelů s  finančními zkušenostmi ostrými jako břitva.

Máte-li pochybnosti o svém aktuálním plánu, portfoliu nebo doporučení, které jste získali, neváhejte a kontaktujte nás.